hesabın var mı? giriş yap

  • yo yo gol atan futbolcu gibi değildir bu adamın hissettikleri, yaşadıkları. 25 metreden sert ve falsolu vurduğu şut direkte patlamış, seyirciyi gaza getirmiş, rakip defansı korkutmuştur artık bu oyuncu. vuruştan sonra şannsızlara, ezilmişlere sıcak bakan bütün insanlar bu topçuyu destekler. izleyen herkes "ah koçum bi dahaki sefere, zaten bu da harikaydı, arkandayız, seninleyiz" mesajını verirken, top direkten döndükten sonra bir saç düzeltme, bir dudak bükme, kafayı hafif yana çevirme, talihe küsme hareketleri görülür ki bu oyuncuyu daha da yüceltir.

    o şuttan sonra kafasını yavaşça öne eğip defansa doğru yavaşça hareketlenirken herkese yeni ümitler doğurur, koşmaya başladıkça siyah beyazlaşan ekranda kalan tek renk o futbolcudur. sımış olduğu yumrukları, geniş omuzları ve kendinden emin koşuşuyla görev yerine dönerken kendisine çarpan omuzları hissetmez.. kader ona vurmuştur ama yıkamamıştır... artık daha kararlı daha isteklidir. parmak uçlarında koşacak bir aslandır adeta.. o emindir herkesin kendisine baktığından ve inandığından... o sırada kendisine seslenen takım arkadaşına kulak verir:

    -pas versene ororspuuuuu çocuğuuuuuuuuuuuu

  • msn, irc, icq muhabbetleri şu şekilde olabilir ;

    [08:24] usain says : abi ben biraz afk, bakkala gidip gelecem
    [08:24] arkadas says : tamam abi, hadi git gel.
    [08:24] usain says : hah geldim ne diyorduk?

    hatta abartılırsa şu şekilde de olabilir ;

    [08:24] usain says : abi ben biraz afk, bakkala gidip gelecem
    [08:24] usain says : hah geldim ne diyorduk?
    [08:24] arkadas says : tamam abi, hadi git gel.

  • futbol oynamak için buzun kalkmasını bekleyen, ilk kez turnuvaya katılıp ikinci çıkan 300 binlik ülke izlanda'dan, 40 yaşında kalecisi ve sıfır yıldız oyuncusuyla grubundan lider çıkan macaristan'dan, ilk turnuva deneyiminde senin 10 maçta gol atamadığın ingiltere'yi altına alan galler'den, almanyanın bulunduğu gruptan averajını eksilemeden çıkarak kendi emeğiyle üst tura gelen, profesyonel ligi bulunmayan kuzey irlanda'dan, son iki avrupa şampiyonası galibi ispanya'yı altına alan hırvatistan'dan, yıldız oyuncusu formsuz olduğu halde güle oynaya gruptan çıkan polonya'dan, turnuva favorisi ve ev sahibi fransa'dan akıllı oyunuyla puan alan isviçre'den, canını dişine takıp italya'ya diş geçirip kendi işini kendi gören irlanda'dan, kısıtlı kadrosuna rağmen altımıza almak için kıçımızı yırttığımız arnavutluk'tan, utanması gereken takım.

    primlerinizin tamamını afiyetle yiyin. biz de milletçe sizi allah olarak görüp, "izlanda kalecisi aynı zamanda kasapmış ehehe" diye milletle taşak geçmeye devam edelim.

  • (bkz: 10 aralık 2016 beşiktaş patlaması) sırasında gazi olan, arkadaşlarının ölümüne tanık olmuş polisin tweetleridir. kendisi şuan hastanede ve durumu iyiymiş. ayrıca bu gazi olan polis memurumuz, daha sonra bu yazdıklarını "kızgınlık ile yazdığını, pişman olduğunu" belirten başka tweetler atarak hesabını kapatmış. tamamen yorum yapmadan, sadece bilgilendirme amaçlı olarak aşağıda yazdığı entryler var. ayrıca link olarak yazdıklarını yayınlıyorum aşağıda.

    tweetler şu şekilde;

    istanbul kadrosunda bizi bombalı aracın geçtiği yolun etrafına toplayacak kadar yüksek rütbeli bir hain var

    hiçbir zaman o stadda oraya toplanmadık , öyle bir tedbir çevik kuvvet için yok

    biri müdürlerimizi dahi sattı , kimsen seni de bulacağız

    içerden bu teröristlere bilgi veren var net , açıklayacağım

    valla biliyolardı birileri adım kadar eminim , rakip taraftar gitti yarım saat o aracı bekledik sanki... hastaneden yazıyorum

    gazimizin twitter adresi

    edit: http://hizliresim.com/moppn6
    http://hizliresim.com/kgb1v7
    http://hizliresim.com/ad3ykr
    http://hizliresim.com/o03ybo

    edit2: sevgili modlar, başlık yanlış yazılmış. düzeltirseniz sevinirim.

  • dunya uzerindeki bircok havaalaninin bedava wi-fi sifrelerini tek bir harita uzerinde gorebilmek. linki asagida. acilan sayfada havalani ustundeki ucak imgelerine tiklayinca bedava sifreyi gorebilirsiniz.

    bu arada daha once yazilmis mi diye kontrol ettim ama bulamadim. yazildiysa affola. kaldirabilirim istenirse.

    havaalani sifreleri

  • abartısız her 10 entry'de bir "taşlar sopalar öheöheöhe", "çok pehalı yeav", "böbrek gitti ehahahe" yorumları dönüp duruyor.

    e be beyinsizler, e be kafasızlar! mal mısınız ulan siz? boynunuz mu kireçli de kafanızı 2 santim kaldırıp bir üstteki yorumu okuyamıyorsunuz? parmaklarınız mı kopmuş da sayfayı kaydıramıyorsunuz? gözleriniz mi yok da aynı boku 10 kere yazıyorsunuz?

    her seferinde şu teknoloji başlıklarına belki bir şeyler öğrenirim, belki güzel bir konuşma tartışma ortamı olur diye giriyorum, sadece iphone başlıkları için değil, teknolojiye genel olarak meraklı biriyim. bakıyorum da note 8 başlığı da aynı, s8 başlığı da aynı, iphone 8/x başlığı da aynı. siktiğimin embesilleri konuşacak bir şeyiniz varsa konuşun yoksa susun. bu kadar mı zor o soktuğumun parmaklarını tutmak? illa o değersiz fikirlerinizi sıçmak zorunda mısınız?

    neyse, telefona gelecek olursak eğer, telefon hakkında çok ilginç dedikodular dönüyor. bazı teknoloji sitelerinde "apple parmak izini test ediyor!11!!" tarzı haberler ve videolar çıkarken, bazı sitelerde ise "artık parmak izi olmayacak, sadece yüz tanıma sistemi ile gelecek" haberleri dönüyor.

    sızdırılan bazı kasaların arka tarafında parmak izi boşluğu varken bazılarında hiç bir şey yok. bazıları ise olayı tamamen başka yöne çekerek "elma logosu parmak izi tarayıcı olacak" diyor. ki bana kalırsa böyle gelirse arka tarafa 2. deliği açmak yerine çok daha mantıklı olur.

    bu arada android sever bir insan olarak, sızdırılan görseller doğruysa eğer, şu yeni çıkan çerçevesiz ekranlı telefon modasıyla çıkan telefonlar arasında ön taraftan en karakteristik ve karizmatik görünen telefon iphone x olacak gibi görünüyor.

    http://sm.pcmag.com/…hone-x-idrop-news-1-1_cfbn.jpg

    ancak telefon ön taraftan ne kadar karizmatik duruyorsa arka tarafı da o kadar ucuz ve 2. sınıf gibi görünüyor:

    http://s3.amazonaws.com/…/iphone-8-nodus-render.jpg

    bu arada söylemem gerek, eskiden iphone serisine düşman biri olarak apple'ın iphone 6s serisinde kullandığı a9 ve 7 serisinde kullandığı a10 işlemcileri çıktığı senelerden 1 yıl sonra bile hala daha android tarafındaki tüm işlemcileri tokatlayabilecek güçte işlemcilerdi.

    a10 dediğimiz işlemcinin tek çekirdek skoru 3500, çok çekirdek skoru ise yaklaşık 6000 seviyelerinde seyrediyor:

    http://cdn.wccftech.com/…phone-7-plus-geekbench.png

    1 sene önce çıkmış olan işlemci, günümüzde çıkan en güçlü işlemcileri tek çekirdek skoru olarak 1.5'a katlıyor. çok çekirdek skorunda ise 4 çekirdekli haliyle 8 çekirdekli işlemcilere kafa tutup aynı seviyelerde güç üretebiliyor:

    http://i0.wp.com/…ei-kirin-960-w782.jpg?w=640&ssl=1 (sağdaki snapdragon 835, soldaki kirin 960)

    apple firmasını sevelim veya sevmeyelim (ki ben sevmiyorum), yaptığı işleri küçümsemek aptallık olur. ha tabi ki daha iyisini yapabilecek durumları varken insanlara bunları vermeyip kırıntılarla beslemeleri, bizleri kabız etmeleri biz teknoloji severlerin canını sıksa da, gelecek olan telefonları merakla beklemekten geri durmuyoruz.

    iki gün sonra telefon tanıtıldığında tekrar buraya gelip yorumlarımızı yaparız. o gün gelene kadar, başlıktaki beyinsizlerin temizlenmesi dileğiyle.

  • göbeklitepe'nin belki de mısır piramitleri'nden bile önemli bir keşif olduğu ve insanlık tarihiyle ilgili bildiklerimizi derinden sarstığı.

    1995 yılında alman arkeolog klaus schmidt, şanlıurfa yakınlarında antik bir tapınak keşfetti. yapılan testler sonucunda yapının yaklaşık 12 bin yıl önce inşa edildiği anlaşıldı. göbeklitepe açık ara insanlık tarihinin en eski inşa edilmiş yapısıydı. bu keşif, modern zamanın en önemli arkeolojik keşfiydi.

    *bu entry'yi video olarak izlemek için

    göbeklitepe’nin neden bu kadar önemli olduğuna geçmeden önce onun ilginç keşfedilme hikayesinden de bahsetmek gerekiyor. 1986 yılında göbeklitepe arazisinin sahibi mahmut yıldız’ın amcası şafak yıldız tarlasını sürerken büyük bir taşa denk geldi, taşın tarihi bir değere sahip olabileceğini düşünen şafak yıldız taşı alıp şanlıurfa müzesine götürdü. ancak tarih öğretmeni olan o dönemin müze müdürü taşın sıradan bir kireç taşı olduğunu ve bir değerinin olmadığını söyledi.

    bunun üzerine taş müzenin deposuna kaldırıldı ve yıllarca kimse tarafından önemsenmedi. yıl 1992’ye geldiğinde şimdi atatürk barajı’nın suları altında kalmış olan antik şehir nevali çori’de kazı yapan alman arkeolog klaus schmidt, taşı müzede görüp değerli olabileceğini düşündü ve taşın yaşını öğrenebilmek için testler yaptı. taşın yaklaşık 12 bin yıl öncesine ait olduğunu anlayan klaus schmidt hemen gerekli izinleri alarak tarihin en önemli arkeolojik keşiflerinden birine imza atacak olan göbeklitepe kazılarını başlattı. tarlanın sahibi mahmut yıldız da o günden beri kazılara yardımcı oluyor ve kazıyı görmeye gelen tarih meraklılarına rehberlik ediyor.

    göbeklitepe’nin gün ışığına çıkmasını sağlayan ve 20 yıl boyunca kazıyı yürüten arkeolog klaus schmidt ise 2014 yılında kalp kirizi sonucu hayatını kaybetti.

    peki nedir bu göbeklitepe?

    göbeklitepe’yi yanyana inşa edilmiş ve 20 futbol sahası büyüklüğünde bir alana yayılan tapınaklar ve toplanma alanı olarak düşünülebiliriz. yapıyı oluşturan odacıklar daire şeklinde inşa edilen ve taşla örülmüş duvarların arasına yerleştirilmiş yükseklikleri 3 ila 6 metre arasında değişen tek parça taşlardan oluşuyor. bu taşların birçoğuna insan ve hayvan figürleri işlenmiş. ayrıca odaları oluşturan taşların ağırlıkları 60 tona kadar çıkıyor ve bu taşlar üzerlerinde bir de çatı taşıyordu.

    bu kadar ağır taşları hareket ettirmek ve onları doğru açıyla konumlandırmak için basit mühendislik ve mimarlık bilgileri gerekliydi. yani binlerce yıl önce göbeklitepe’yi inşa eden kişiler tarihteki ilk mimarlar, heykeltraşlar ve mühendislerdi ayrıca yaşadıkları çağın çok ötesinde teknik bilgiye sahiplerdi.

    geçtiğimiz 25 yıl içinde göbeklitepe’yi oluşturan yaklaşık 20 bölümden sadece 4 tanesi çıkarıldı ve tamamının çıkarılabilmesi için uzun bir süre daha kazı yapılması gerekiyor.

    peki göbeklitepe’yi bu kadar önemli kılan şey ne?

    göbeklitepe’yi bu kadar önemli bir keşif haline getiren şeylerden biri de yapımının çok eskiye dayanması. tapınağın yapılış tarihi 12 bin yıl öncesine yani m.ö 10 bin yılına kadar uzanıyor. taş devri’nin ve buzul çağı’nın bitişine çok yakın bir tarihte inşa edilmiş. göbeklitepe bilinen en eski insan yapıtı olan ingiltere’deki ünlü stonehenge’den bile 7000 yıl, insanlık tarihinin en önemli yapıtlarından mısır piramitlerinden ise 7500 yıl daha eski. hatta mısır piramitleri’nin tarihsel olarak günümüze olan uzaklığı, göbeklitepe’ye olan uzaklığından daha az. ayrıca yazıyı bulan ve tarihteki ilk uygarlık olan sümerler’den bile 6000 yıl daha eskiye dayanıyor.

    göbeklitepe’nin bu kadar eskiden yapılmış olması onu diğer tüm antik yapılardan daha önemli hale getiriyor. örneğin piramitler yapıldığı zaman insanoğlu bronz çağındaydı ve metalden araç gereçler yapabiliyordu, bu metal araçlar sayesinde bir şey inşa etmek eski zamanlara göre çok daha kolaydı. ayrıca mısırlılar tarım yapıyordu ve yerleşik hayata geçmişlerdi, yani aç kalma ya da barınma gibi dertleri yoktu, bu sayede hayatta kalmaktan başka şeylere daha fazla kafa yorabiliyorlardı.

    bugüne kadar bildiğimiz şekilde tarih ve arkeoloji bilimlerine göre insanoğlu yerleşik hayata geçmeden önce göçebe şekilde avlanarak yaşıyordu, ardından tarımın keşfedilmesiyle birlikte insanlar su kenarlarındaki verimli topraklarda tarım yaparak ürettikleri besinleri yemeye başladılar ve yerleşik hayata geçmiş oldular. yerleşik hayata geçtikten sonra da kendilerine tapınaklar inşa ettiler ve dini törenler düzenlemeye başladılar.

    ancak göbeklitepe’yi inşa eden insanlar tarım yapmıyordu, onlar tarımdan bile önce tapınak inşa etmişlerdi ve yerleşik hayata geçmişlerdi, her zaman kabul edilen tarım - yerleşik hayat - din sırasının aslında yanlış olduğu anlaşıldı. işte göbeklitepe’yle birlikte ortaya çıkan bu gerçek şimdiye kadar tarih ve arkeoloji bilimleriyle ilgili bildiklerimizi derinden sarsmaya yetti. üstelik şimdilik göbeklitepe’nin sadece %20’sinin toprak altından çıkarıldığını düşünürsek, tamamı çıkarıldığında çok daha sarsıcı bilgilerle karşılaşmak bizi bekliyor olabilir.

  • üsküdar salacak mahallesinde oturuyorum. 7-8 dakikada iskeleye yürüyorum. motor da taş çatlasa 10 dakika sürüyor.

    edit: dışarıda olduğum için haberi okumamıştım. yük gemileri beklendiği için uzun sürüyor demiş bakan. eğer motor yük gemisini beklerse yaklaşık 1.5 dakikalık bir gecikme yaşanıyor. 30 yıllık tecrübe ile sabit bilgi.

  • bu güzel günleri yaşıyorsak bunun en büyük paylarından biride rahmetli mustafa cengiz başkan sayesindedir. zamanında fatih terim şov amaçlı canlı yayında irfancanıda istiyorum viscayıda istiyorum diyip rahmetliyi kamuoyunun önüne atmıştır. buna karşılık mustafa cengiz mesele irfancanı almaksa yazarım bir çek hepsini alırım ama ben bunu takımıma yapamam ben galatasarayın geleceğini çöpe atamam diyerek tüm linçlere rağmen hep takımının geleceğini düşünmüştür. bugün ne kadar doğru bir karar verdiğini tekrardan anlıyoruz. ruhun şad olsun güzel insan.

  • ya ben de bu türk taraftarını anlamıyorum, on takımlı sikko litvanya liginden kalkmış gelmiş adamlar kısıtlı imkanlarıyla bizim kısıtları pek geniş takımımız ile eşleşmeyi başarmış, her iki turda da çirkeflik etmeden, ellerinden gelen mücadeleyi göstermiş ve elenmiş yollarına gitmek üzere ve sayıca takımdan daha az olan taraftarını selamlamaya gitmiş tribüne, neyini ıslıklıyor neyini yuhluyorsun lan bu adamların. alkışla sen de işte eve mutlu gitsin herkes, ki düşmanın değil senden eksilen bir şey yok, o adamların hayatının unutmayacağı gecelerinden birine ortaksın. yemin ediyorum hıyarlarla bir arada yaşamaktan bıktım ya