hesabın var mı? giriş yap

  • atatürk'ümüzün, "sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözüne ters bi adamdır... bu sözü duyunca/görünce espri kaynağıdır...

  • tam adı johann gregor mendel'dir. 22 temmuz 1822 tarihinde doğup 1884'te kronik böbrek hastaligi nedeniyle hayata gözlerini kapatmış avusturyalı rahiptir . buraya kadar gayet normal giderken bu rahibi sıradanlıktan çıkaran durum bezelyeleri çaprazlarken , ileride meslektaşlarının başına ne belalar *açacağını bilmeden genetik biliminin kurucusu oluşudur.

  • 3 yıllık sözlük kariyerimde trollük yapmadığım ve trollüğe alet etmediğim tek insan olan efsanevi lider. öl deseydi ölürdüm öldür deseydi öldürürdüm kendisi ve devrimleri için.

  • yemekleri yediği restoranın ne kadar elit, ne kadar şaşaalı olduğuyla ilgilenmeksizin salt yemeğe not veren, objektif bir izlenim uyandıran, yeri geldiğinde sokakta arabada söğüş kelle satan seyyardan dürüm sardırarak yiyen kısacası sezar'ın hakkını sezar'a veren gurmedir. güven duygusu uyandırıyor.

  • rabbime şükürler olsun akp döneminde gerçekleşmiş süper uygulamadır. ingilizce nasılsınız diyebiliyorsan yurt dışına ataşe olarak atanıyorsun ve 12 bin dolar maaş cepte. ayriyeten devlet sana 6 bin dolar maaşla bir tercüman tutup kuran kursu mezunu eşini de yine 8 bin dolar maaşla hafize olarak görevlendiriyor. bence "the policeman is standing in the middle of the street" cümlesini tek seferde hatasız okuyabilenleri de direk büyükelçi olarak atamak gerekir. hamdolsun bu günleri de gördük. artık monşerler değil böyle değerli insanlar yurt dışı görevlerine atanıyor. maşallah ve de inşallah.

    (bkz: http://haber.gazetevatan.com/…atama/520991/1/gundem)

  • mikrobiyoloji hocamizin basindan geçen bi tanesi:

    - doktor hanim ben de saglik sektöründenim, hemsireyim
    + buyrun hos geldiniz
    - x tahlili için örnek verdim fakat sonuçlari biraz geç alacagimi söylediler
    + dogrudur hemsire hanim, isinizi hizlandiralim; ama o bakterinin besiyerinde üredigini görmemiz için en az 2 gün geçmesi lazim
    yukardan hocanin kucagina bi ellilik duser,
    - yine mi olmaz?
    hoca sasirir, kucagina bir ellilik daha düsünce dayanamaz
    + hanimefendi bakin durumun aciliyetini anliyorum, ama bakteri de olsa 100 lira icin kimse üremez, israr etmeyin rica ediyorum!!!

  • detone simitci sayesinde ufku tavan yaptırandır.

    yıllardır, konya yolu üzerinde, tüm konya'nın bir uçtan diğer ucuna dağına,taşına, metruk sahipsiz evlerine yazılan bel fıtığı 0533..... numarasının aslında, bir pezevenk numarası olduğunun, bel fıtığının "beline guvvet aslanımdan" esinlenildiğinin aslında türkiye'nin ilk subliminal reklamı olduğunun öğrenilmesidir.

    ki ben masum debauchee, o numarayı yengemgillere falan verdim, iyi geliyomuş diye, yengemgil de; "bi fıtık için tee konya'ya mı gidecem, te bura yok mudur" diyerek vazgeçtiydi.

    bir aile faciasının eşiğinden dönmüşüz, yoksa amcam beni bıçaklar gazetelerin 3. sayfasına yengesini kötü yola düşürmeye çalışan şerefsiz yeğen olarak çıkardım. verilmiş sadakam varmış.

  • titanik faciasında ölen ingilizlerin sayısı amerikalıların sayından daha fazlaymış. bunun tek nedeni de ingilizlerin can kurtaran sallarına binmek için sakince sıraya girerek beklemeleriymiş.

    kaynak

    not: yok canım olur mu öyle şey diyenleriniz olacaktır. bu ingiliz uşakların sıraya girme konusundaki meziyetleri dillere destandır. şuradaki haberi okuyacak olursanız kendiniz de göreceksiniz.
    o2 arena diye bir stadyumda yapılan bir konsere girmek için kendi kendierine sıraya girmiş olan ingilizleri görüyoruz. her hangi bir bariyer, yönlendirme veya görevli olmadan kendi kendilerine "s" şeklinde sıra oluşturmuşlar ve o görülmeyen sınırlara son derece saygılı bir şekilde sıralarını bekliyorlar.

  • çanakkale'de 250.000 şehidimiz olduğunu sanan gerizekalılarca trablusgarp'dan dolayı eleştirilen liderimiz. hadi eski zamanlarda bilgiye ulaşım güçtü ama günümüzde elinin altında internet var yine ulaşamıyorsun bilgiye, cehaletiniz dolunay gibi parlıyor.

  • gerçekten akıl sır erdirilemeyen yalan.

    bakalım şimdi bugünkü manşetine.

    ne diyor?

    --- spoiler ---

    paralel örgütün 17 aralık darbe girişiminde uydurduğu ayakkabı kutusu yalanına en anlamlı cevap makedonya'daki bu üniversite oldu.
    --- spoiler ---

    yav arkadaş, bu bina yenilenen üsküp tiyatro binası değil mi?

    işte.
    işte.
    işte.
    dur bak yandan da vereyim.
    dur lan, çince kaynak bile vereyim.

    bu da bahsettikleri balkan üniveristesinin gerçek hali.

    kimi yiyorsunuz ?

  • fikirleri ile değil sanatı ile o sahnedeyse gereğini yapmalıydı ya da böyle bir akışın içinde bulunmamalıydı. kendisini 90’ların sonunda sanıldığı gibi sadece bir dizi ile değil on parmağında on marifet olarak gündemde idi ve gayet başarılı bir insandır. şarkı söylemekten, tiyatroya, sunuculuktan, aktiristliğe bir çok alanda yer almıştır.

    sevdiğiniz insanların düşüncelerini arıtıp sadece yaptığı işle sevebilir misiniz? severseniz ya aslı ile karşılaşmayacaksınız ya da kusurları ile kabul edeceksiniz. son ihtimal sevmeyeceksiniz. ben bu kadını seviyorum ve bunu bir kusuru olarak, nezaketsizliği olarak görüyorum. lakin maslahatını sağlam tutmuş, nezaketsizliği göze almış ve belki birilerinin gözünde hedef olmuştur. geçmişte yaptığı işlere gölge etmez bu davranışı. en fazla bir süre törpüler ama yine güçlenerek çıkar. neden biliyor musunuz? aslını gizleyecek kadar rol yapan biri, hangi mesleği yaparsa yapsın, en profesyonel karaktersizdir. karakterini net bir şekilde ortaya koymuş, grileri o sahnede yerle bir etmiştir.

  • adamlar sana bilgi aşılıyor, sözlükte "anlatımı sıkıcı" "gereksiz bilgi deposu" "ateist" "reklam peşinde" falan diyor. inanılır gibi değil.

    tebrik edilesi, güzel ve çalışkan bir ekip olduğuna inanıyorum. severek takip ediyoruz. kendilerinden pek çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.