• kısıtlamaya girdiğini düşündüğüm başlık esasen şu şekildedir;

    "demirören yönetim kurulu başkanı yıldırım demirören'in eşinin şoförü ilker denilen zatın, dha muhabiri rojda altıntaş eylem tok haberini yapmaması için araması."

    gündeme düşen videonun gerekçesinde ise eylem yok'un katil oğlu timur denilen kişinin yaptığı kazada, demirören'lerin en küçük oğlu cemal ile alakalı demirören'in eşinin kendisini arayacağını, haberi kesinlikle basmamasını aba altında sopa gösterir minvalde talimatlıyor. muhabir ise sadece hıhı hıhı diyebiliyor.

    eylem ve oğlu gelmez, resmi kanaldan da kimse onları istemez. anca halkın gazı alınır olay kapanır gider. üzerlerinde inanılmaz düzeyde koruyucu bir kalkan var görüldüğü gibi.

    kaynak

    ana kaynak
  • sansür.
  • kadın çok pısırık konuşuyor
    neden yayınlamayım
    kim dedi de yayınlamayacakmışım
    yayınlarsam ne olur vs...
    bunları sorup laf almıyor arayan zatın ağzından
  • demiroren olayından bağımsız şekilde söylüyorum, üst kademinin yanında bulunan alt kademe adamlar değme ceolardan daha çok iş halledebilirler
  • yasama zaten dandikti, yürütme yürütmekten başka bir şey ile ilgilenmiyordu, yargı ise çoktan çökmüştü...

    edit; iktidar erklerinin bir suçluyu, bir katili serbest bırakmasına portekiz'de sansür deniyormuş...
  • şaşırtmamıştır. demirören dediğiniz holding'in ne şartlarda ortaya çıktığı da sümen altında bekletilen bir bilgi...

    (bkz: arşimidis)
    (bkz: arşimidis olayı)
    (bkz: yorgi papadopulos)
    (bkz: erdoğan demirören)
  • sanki bu başlığa bir kaç saat içinde erişim yasağı gelir
  • rojda, şoförün ne diyeceğini tahmin ederek mi kaydı açmış, ya da her arayanı kayda mı alıyor diye düşündürmüştür..
  • (bkz: emniyet şeridinde duran atv'lere çarpan porsche/#164147239)

    --- spoiler ---
    eylem tok’un 17 yaşındaki oğlu timur c.’nin karıştığı ve oğuz murat aci’nin hayatını kaybetmesine neden olduğu kazanın haber olmaması için demirören ailesi’nin devreye girdiği öne sürüldü.

    sosyal medyaya sızan bir telefon görüşmesinde, revna demirören’in şoförü olduğunu söyleyen ilker isimli kişi, demirören haber ajansı (dha) muhabirini arıyor ve timur c.’nin yıldırım demirören’in en küçük oğlu ile çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyerek kazanın haber olmamasını istiyor.

    dha’da haber, ‘normal bir kaza’ olayı gibi servis edilmişti. demirörenlerin küçük oğlu emre cemal’in timur c. ile aynı aracın içinde bulunduğu iddia edilmiş ancak demirören tarafı bunu yalanlamıştı.

    x’te “kevîn” isimli hesap tarafından yayınlanan ve 12 saatte yaklaşık 4 milyon kez görüntülenen paylaşım, bir telefon konuşmasını konu alıyor. buna göre, yıldırım demirören’in eşi revna demirören’in şoförü olduğunu söyleyen ilker isimli şahıs, dha muhabirini arayarak, kazanın haber olarak servis edilmemesini istiyor.

    “revna hanım ya da yıldırım bey size döner”

    dha muhabirine bu telefon, timur c.’nin babası bülent cihantimur’a ulaşma çabası sonrasında geliyor.

    dha muhabiri rojda altıntaş, bülent cihantimur’u arıyor ve dursun isimli danışmanı ile görüşüyor. muhabir, o gün bilgisayar mühendisi oğuz murat aci’nin cenazesine katıldığını, ailesinin, bülent cihantimur’un oğlunun aci’ye vurup kaçtığını söylediğini aktarıyor. dursun isimli danışman ise “böyle bir şey yaşanmış ama nasıl yaşandığını bilmiyorum” ifadelerini kullanıyor.

    bu konuşmanın ardından dha muhabirine, revna demirören’in şoförü olduğunu söyleyen ilker isimli şahıs ulaşıyor. ilker, dha muhabiri altıntaş’a, demirörenlerin en küçük oğlunun, eylem tok’un oğlu timur c. ile çocukluk arkadaşı olduğunu aktarıyor:

    “merhaba, ilker ben. demirören’den, revna hanım’ın şoförü. bu timur’un haberi vardı, ‘basıcam’ demişsiniz. onunla yıldırım bey’in en küçük oğlu cemal, çocukluk arkadaşı. onu yayınlamasanız. ben bir konuşacağım, murat bey ya da sinan bey ile… bilginiz olsun. bugün yayınlamayın, yarın revna hanım ya da yıldırım bey size döner.”
    --- spoiler ---
    kaynak
hesabın var mı? giriş yap