• link

    yıllarca hunharca yenilen emeklerin kanıtıdır.
  • malumun ilanı. son 25 yıl icinde türkiyenin en iyi üniversiteleri olarak nitelendirilen üniversitelere giren öğrencilerin en az % 50 si kopyacı. sorun şu ki bu çok süper eğitim veren yerlerden herhangi bir sıradan eleman rahat mezun olur. bunu geçmişte her söylediğimde hep tepki aldım. hala da alıyorum ancak sonuçlar ortada.
    böylece sözde çok iyi olan üniversitelerimizin eşeği bağlasan mezun olur seviyesinde dandik yerler olduğu tescillenmiştir.

    edit: bu entry sebebiyle yine çok tepki aldım. bir kişi hariç düzeyli eleştiriler ve hak veren yazarlar oldu.
    öncelikle bu iyi diye tabir edilen üniversitelerden birinden eğitim almış olan biri olarak bu eleştiriyi yapmamda sakınca görmüyorum.
    askeri okullara ve harp akademilerine kopyayla girerek orduyu neredeyse ele geçirmeye ramak kalmış fetö girişimide ortada dururken %50 rakamının uçuk gelmesi entresan. sanırım mezun olunan okul titrinin zarar görmesinden çekiniyor arkdaşlar. benzer hatayı, yani itibarı zedelenmesin diye yanlışı savumak bize tsk'nın ve diğer bilimum kurumun içinin boşaltılmasına sebep oldu. mehdi diye bağırarak darbe yapmya çalışan genarelleri hep beraber gördük. bu kisiler en güvenli kurum olarak gördüğümüz tsk komuta kademesinin nerdeye yarıdan fazlasını kopya çeke çeke ele geçirmişler. şimdi bu kişiler harp okullarını bitirdiklerinde, kurmaylıklarını yaptıklarında iyi birer asker oldular mı?

    aynı şekilde, sizi iyi mühendis yapan iyi bir okuldan mezun olmanız değildir. iyi okullar öğrencilerini iyi sınayan okullardır. en mal adamın dahi mezun olduğu üniversitelerin yetiştirdiği adamlar yüzünden dünyada dikkate alınabilecek bir sıralamada olan üniversitemiz yok. ha keza yine bu güzide üniversitelerimizin mezunlarına oranla başarılı işlere imza atan kişi sayısı az. bir şirkette genel müdür yardımcısı olmak mezun başarı kıstası da olamaz. (bkz: tab gıda)
    bu iş sadece fetö ile sınınırlı değil. bunun içinde pkk da var. ortaokul bilgisi dahi olmayan adamların boğaziçi, itü gibi yerlerde okuduğunu gören arkadaş hiç yok mu aranızda. ege üniversitesi ha keza. seçmece geliyor yıllardır herifler. bu kadar tesadüf olabilir mi? kabul edelim. o çok janjanlı üniversitelerimizin bir numarası yok aslında. hatta çoğu iyi ögrenci bu kopyacılar yüzünden anadolu üniversotelerine gitmek zorunda kaldı. hani o şurdan mezun ama adam kendini yetiştirmiş dediğiniz insanlar var ya. ha işte o insanlar hakkı yenilmiş ama pes etmemiş insanlar genelde.
    eğer atatürkün bize gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkmak istiyorsak ünvan derdine düşmeyip yanlış giden düzeni el birliğiyle düzeltmeliyiz. boğaziçilisi, itülüsü, odtülüsü, harranlısı, sütçü imamlısı. hep birlikte.
  • "öss'ye 6 kere girip her seferinde istediğim yerin kıl payı kaçması suretiyle hayatımın en kıymetli 6 yılının hiç olmasında emeği geçenlere hakkım zehir zıkkım olsun." dedirten hattır.
  • gün geçmiyor ki bir gariplik daha yaşamayalım, hollywood filmlerinde bile bu kadar fantezi yok... böyle bir hat kesinlikle korunmalı güzerhah müze yapılsın kablosu herşeyiyle ıspatlı tutulsun. adamlar mahkemelerde karılarını tanımıyor...

    bir de;
    http://www.kibrisgazetesi.com/…nma-talep-etti/27316
  • çekenin ve çekene göz yumanın belli olduğu hat. yıllardır söylenen, malum olan şeylerin açığa çıkması. tıpkı şimdi söylenip dikkate alınmayan şeyler gibi.
  • 7'den 70'e herkesi tatmin eden hat.

    --- spoiler ---

    "başkandan (ösym başkanı ali demir) aldığım bilgiler beni tatmin etti. öğrencilerimizin güvenle kendilerini ikinci sınava hazırlamaları gerekir."
    - dönemin cumhurbaşkanı (bkz: abdullah gül)

    "sayın cumhurbaşkanının tatmin olduğu konuda biz de tatmin olmuşuzdur."
    - dönemin devlet bakanı (bkz: cemil çiçek)

    "ben de her şeyden önce anne bir veli olarak bu açıklamaları tatmin edici bulduğumu söylemek istiyorum."
    - dönemin milli eğitim bakanı (bkz: nimet çubukçu)

    "ösym başkanı'nın açıklamaları rahatlattı ve tatmin etti."
    - dönemin meclis başkanı (bkz: mehmet ali şahin)

    "en güvenilir sınavdı. ösym başkanı'nın açıklamaları beni de tatmin etti."
    - dönemin yök başkanı (bkz: yusuf ziya özcan)

    kaynak

    --- spoiler ---

    edit: talep üzerine kişilerin pozisyonları da eklendi.
hesabın var mı? giriş yap