• uzun zamandır aliexpress'ten alınan alışveriş yapan birisi olarak şu ana kadar aldığım ürünlerde neredeyse hiç kargo problemi yaşamamışımdır. ancak eylül-ekim 2018'den beri aldığım ufak tefek 3-5 dolarlık ürünler gelmemeye başladı. daha önce aldıklarımda sadece türkiye'de takip edilemeyen kargo takip numarasına sahip numaralarda sorun yaşamıştım. bunlarda ise kargo takip numarası "un123456789cn" şeklindeydi ve türkiye'de takip edilebiliyordu ancak ne hikmetse belirttiğim zamandan beri pttkargo'dan kargom nerede diye bakmak istediğimde hiçbirinin kargo bilgilerinin girilmediğini fark ettim. aliexpress'in kendi sistemi üzerinden kargo takip bilgisinde ise ürünlerin bazılarının ülkeye giriş yaptığını gördüm. aliexpress ürünlerin fiyat iadesi hakkında hiç sorun yaşatmıyor fakat bekleme süresi, aldığın şeylerin eline geçmemesi can sıkıcı olabiliyor. durumun damadın birkaç gün önce yaptığı açıklamayla ilgili olduğunu da düşünmüyor değilim.
  • aynı tarih aralığında vermiş olduğum siparişler de gelmedi. bugün dispute açacağım.
  • hem o açıklamayla ilgili hemde çinde yeniyıl mı ne vardı. benimde birkaç parçam 50 gündür gelmedi.
  • güzellik kremlerimin gecikmesine su serpeceklerin ortak başlığı. 4 hafta öncesine kadar aldığım herşey son derece hızlı bir şekilde geldi. fakat 1.5 ay önce aldığım koreli kadınların güzellik sırrı olan, trendyolda %50 indirimli hali 199 tl olan ama benim can dostlarım çinlilerden 23 tl'ye aldığım mücizevi kremlerim hala elime ulaşmadı. ayın 13'üne kadar gelmezse çançinçon satıcımla iletişim kuracakmışım. iki gün önce bu işte damat beyin parmağı olduğunu öğrendim. arkadaş ben güzelliğimin geleceğiyle oynatamam. patates, soğan, pırasa hadi neyse. yemem içmem gerekirse ama o kremler bu surata sürülmeli. hani mümkün değil de, yarın öbür gün bi savaş çıksa hadi olmaz da, mülteci olarak göç etsek bizi hangi ülke alır. belki biraz eli yüzü düzgün olanların bi adım daha şansı olur belki. lütfen... ali'me dokunma ali'me dokunma ali'me dokunma.

    edit: konuya farklı bi açıdan bakıp eğlenerek yazdığım yazıya yaftalar yapıştıran ve gereksiz küfür edenler lütfen bu yazıyı okumasın. neticede derdimiz yazı yazmak, bazen gülmek bazen bilgilenmek. nerden hangi ürünü alıp nereye ne yazdığım kimseyi ilgilendirmez. ironiyi anlamıyosunuz da hadi bari adam olun lan biraz.
  • evet benim de geçen ay verdiğim çoğu sipariş henüz elime ulaşmadı. fakat dün teslim aldığım 18 liralık c-type kulaklık dönüştürücü için 5.20 tl gümrük vergisi ödedim. sanırım artık alt limit gözetmeden tüm ürünlere vergi ekleyecekler ve bu yüzden teslim süreleri uzamış durumda.
  • kayıtlı postalara rağmen bir türlü gümrükten geçmemesinden kaynaklanan durumdur...
    insan sebebini merak ediyor gerçekten...
  • berat bey'in işleri hep bunlar. vergi alacağız diye bekletiyor orada paketlerimizi. paketlerimiz gelsin, sen uygulamayı yürürlüğe koyduğun tarihten sonraki paketlere vergi uygula.

    ne acayip bir ülke olduk çıktık ya.
  • sebebi 1$ dahi olsa bütün ürünlere bir o kadar vergi çıkartılmış olmasıdır. dün twitter'da yazmış biri yığılmış mallar gümrüğe hepsine vergilendirme yapılıyormuş...
  • şubatın 15'inde verdiğim sipariş pazartesi günü elimdeydi.postacıların bok yemesi olabilir.ya da satıcıdan kaynaklı olabilir.

    (bkz: bilemiyorum altan)
  • malesef aynı dertten bende sıkıntıdayim 3 ay önce kablo sipariş vermiştim halen elime ulaşmadı malesef ama damat beyin bu üst sınır kaçtı hatırlamıyorum ama onun altındakiler hani vergiye tabi tutulmuyordu nereden edeceklerini şaşırdılar ...
hesabın var mı? giriş yap