• komünist bildiğimiz adam acaba komünist degil midir sorusunu sordurtmuştur.

    hadi başka saat bulamadın birini taktın, görgüsüz gibi ikincisini takmak nedir? bunlar devrimci ayağına yoksa bizi mi yiyorlardı?

    bu fotoğraf gibi daha bir çok fotoğrafa google'a 'fidel castro 2 rolex' yazarak ulaşabilirsiniz.

    edit: bu girdigim entry'nin neresinden nasil bir yavsaklik, alcaklik bilgisi cikarildigini merak ediyorum. sanki olmayan bir seyi soyledim. ha pardon ben senin gibi dusunmuyorum ve senin gibi dusunmeyen herkes art niyetli, yavsak ve alcak.

    edit 2: akpye hiç oy vermemiş biri olarak aktroll ilan edilmişim. ilginç.

    devrim dediğimiz şeyin başında sorgulamak gelir ki, yeni fikirlere açık olup değerlendirilmesini sağlamaktır. castro'nun 2 saati biri bozulursa diye takması mantıklı gelmedi. (eklemeyi unutmusum: fotolarda arazide degil masada oturuyor.) araştırmadan fikir sahibi olmuş diyenlerin biraz önyargılı olduğunu düşünüyordum ama tekrar yazdığımı okuyup düşündüğümde onlara da hak verdim.

    ayrıca devrimciyiz diye geçinmeye çalışmayın. gerçekten devrimci olup biraz sorgulayın. çünkü bazen en doğru bildikleriniz bile yanlış çıkabiliyor. bunları bile sorgulamak kötü bir şey değil. fikirlerinizi değiştirmeye açık olun. fikir devrimi bence devrimlerin en güzeli.
  • bu kadar yavşak, bu kadar bilgisiz ve bu kadar alçak olmamalı bir insan.
    ama yinede bu art niyetli başlığı yanıtlayalım

    bunun sebebi 2 aralık 1956'da granma teknesiyle 82 öncünün küba'ya yaptığı çıkarmaya dayanır. fidel teknede içlerinde che'nin de olduğu komutanlara rolex dağıtmıştı. arazi koşullarına dayanıklı çelikten üretilen bu saat sierra maestra dağlarında en çok ihtiyaçları olacak şeydi. birçok fotoğrafta che ve fidel çift saatle görülür. fidel bunun nedenini yaptığı bir konuşmada şöyle açıklıyor: "devrimin başlangıcında, savaş sırasında, hep çift saat kullanıyorduk; çünkü tecrübemiz göstermiştir ki tek saat durur. askeri tipteki operasyonlarda ise dakiklik hayati önemdedir. üstelik bir saat bozulduğunda tamire gidip gelmesi haftaları alabilir. bu nedenler hep çift saat kullandık. sonra da çift saat kullanmaya alıştım”
    (7 haziran orı söylevi, parque central, regional tunas).

    edit: sık mesaj geldiğinden bi açıklama yapayım. saatin geri kalma ihtimali var evet ve hangisi geri kaldı anlamak zor. ancak rolek'in seçilme sebebi pahalı olması değil, sağlam olması. geri kalma ihtimali çok düşük. ancak dağ şartlarında bozulma ihtimali çok yüksek. kırılabilir örneğin. bu durumda ne yapsınlar? internetten spariş mi versinler? herhangi bir lüksünüz yok. tamire göndermek dahi olağan üstü bir lüks. ancak iki saat takarsanız birine bişey olduğunda ötekisi ile devam edebilirsiniz. zamanı, şartları düşününce çok akılcı bir çözümdür.

    edit2: yine yoğun mesajdan dolayı açıklıyayım. evet ileri olan saat doğrudur. haklı arkadaşlar. ancak fiziki şartların zorluğundan dolayı dikkat edilecek konu heri kalması değil. bozulma,kırıla, durma ihtimali. allah aşkına başka mesaj atmayın saatin geri ileri kalmasıyla ilgili. bu arada fiziki şartlardan dolayı saat ileride gidebiliyor çok düşük ihtimalde olsa evet. nolur yeter.
  • rolex olup olmadığı bu fotoğraftan anlaşılmıyor. bana daha çok seiko 5 gibi geldiler.
    neyse,

    çoğu fotoğraflarda che ve castro iki saat takmış görünürler.
    sevebi ise eski küba cumhurbaşkanı şu açıklamasında gizli.

    " sürekli iki saat takardık çünkü bir saatin sizi hayal kırıklığına uğratabileceğini yaşamıştık. dakiklik, askeri operasyonlar için çok önemlidir. yani hep iki saat takardık. sonra bir alışkanlık haline geldi. "

    dipnot: che, bolivya'daki bir operasyonda idam edildiğinde fidel'in ona verdiği iki saati takıyormuş.
  • adam zeki tabi
    saate bile güvenmiyor. kandırılma ihtimali düşük.
  • makam için mütevazi bir konut yetmiyormuş gibi bin odalı saray yaptıran yırtık ayakkabı siyasetçilerine kul olmuş meşe odunlarının, araştırıp okumadan sarıldıkları olay.
  • fakirlere dert olandır...
    fidel reyizz sana helal olsun rolexler !
  • şahsımda kafa karışıklığına neden olmuş durumdur. bir saat bozulursa öbürü ile idare ederim açıklaması benim mantığıma uymuyor. neden mi?

    kolunuzda iki saat olduğunu farzedin ve ikisi de farklı saatleri gösteriyor. eee hangisi bozuk ve hangisine göre davranacaksınız?

    edit: mesaj gonderen bazi arkadaslar tarafindan mekanik saatlerin geri kalmayacagi yani bozulursa duracagi bilgisi tarafima iletilmistir. zaten saat durdugu zaman da hangisinin bozuk oldugu sorunsalina girmeden olay cozulecektir. el comandante yi anip saygilarimizi sunuyoruz.
  • ciddi bir tarihsel arka planı ve cia'ya "bayrağı diktik" veya "en az iki adamınız elimizde" içerikli örtülü bir mesajı da içermektedir.

    the soviet flag over the reichstag, 1945 - rare historical photos
    http://rarehistoricalphotos.com/…hstag-berlin-1945/

    "soviet censors who examined the photo noticed that one of the soldiers had a wristwatch on each arm, indicating he had been looting."

    (3.ncü foto'da ortadaki subayın bileklerine dikkat)
  • @2 içimin yağlarını eritti. ver hocam şunun ağzına yüzüne,ver ayarı.
hesabın var mı? giriş yap